OK  
  OK        Cancel  

BOOKS

De Bisscop, Nicole. De chinese verleiding. Chinese exportkunst van de zestiende tot de negentiende eeuw. Gent, Kunsthal Sint Pietersabdij, 2009.
€ 125.00
Softcover met flappen, 351pp., 24.5x28cm., talrijke ills. in kleur, in zeer goede staat (rug met leesvouw). Schaars en gezocht. ISBN: 9789081092449.
Itemnummer 7948
China heeft steeds een bijzondere aantrekkingskracht uitgeoefend op alle landen van de wereld. Zeevaartkunde en de stoutmoedige durf van de wereldontdekkers gaven tijdens de zestiende eeuw een nieuwe en krachtige impuls aan de betrekkingen tussen China en Europa. In het kielzog van Portugezen, Spanjaarden, Fransen en Hollanders hebben de Vlamingen vanaf de achttiende eeuw een baanbrekende rol gespeeld in de maritieme handel met China. Een van de meest waardevolle aspecten van deze internationale handel wordt geÔllustreerd door de Chinese exportkunst. Deze voorwerpen waren uitgevoerd in materialen en versierd met onderwerpen die in Europa onbekend waren. Al de wonderlijke Chinese voorwerpen werden met veel geestdrift ontvangen en hadden een bijzonder grote impact op de eigentijdse mode en interieurdecoratie. Het samenspel van de exotica uit China met de eigentijdse gebruiken creŽerde een fascinatie die tot op vandaag stand houdt en waarvan we ook een beeld krijgen in de kastelen en de herenwoningen in ons land. Veel van deze rijkdom aan meubilair, waaiers, wandbehang als ook voorwerpen in porselein, zijde, lak, ivoor en zilver werden samengebracht in een prestigieuze tentoonstelling in 2009 in de Sint-Pietersabdij van Gent. Dit prachtig boek is daar de neerslag van. Een kwaliteitsuitgave met magnifieke foto's.


Back to Top