OK  
  OK        Cancel  

BOOKS

Bauters, Paul. Van Zadelsteen tot Zetelkruier. 2000 jaar Molens in Vlaanderen. Boek 1. Geschiedenis van het malen met natuurlijke drijfkracht. Gent, Provincie Oost Vlaanderen, 1998.
Sold
Gebonden, linnen met stofomslag, 288pp., 25x31cm., talrijke ills. in kleur en z/w., in zeer goede staat. Oplage beperkt tot 2000 exemplaren.
Itemnummer 4949
De trilogie 'Van zadelsteen tot zetelkruier' is een allesomvattend, kritisch sluitstuk van dertig jaar gedreven molinologie door Paul Bauters, Vlaanderens grootste molendeskundige en jarenlang de pionier en voortrekker van de molenzorg in ons land. In dit eerste deel van een schitterend drieluik neemt hij de lezer mee in de geschiedkundige en mechanische ontwikkeling van het ambachtelijk gemaal, vanaf het prille begin tot in de hedendaagse tijd. Hij dringt door tot in de kleinste technische details en de prangendste historische vragen en illustreert zijn verhaal met talrijke tekeningen (gemaakt door Gerrit Pouw) en foto's. Dit boek is, samen met de volgende delen die de technologie en de terminologie van de molen belichten, een onmisbaar standaardwerk zowel voor de molenaar als voor de veeleisende molinoloog.


Back to Top