OK  
  OK        Cancel  

BOOKS

H. Westgeest, T. van Bueren, A. Groot, A. de Koomen (eds.) Kunsttechnieken in historisch perspectief. Turnhout, Brepols, 2011.
€ 35.00
Softcover, 312pp., 21x30cm., 120 z/w en 40 kleuren ills., in zeer goede staat (omslag met zeer lichte gebruikssporen). ISBN: 9782503542294.
Itemnummer 4508
Kunstwerken zijn in de eerste plaats objecten die door mensenhanden zijn gemaakt. Om de geschiedenis van de kunst goed te begrijpen, moeten we dus ook de geschiedenis van materiaaltoepassingen en maakprocessen kennen. Kunsttechnieken in historisch perspectief wil feitelijke kennis bijbrengen over veelvuldig gebruikte materialen en bewerkingsmethoden, maar ook de vraag beantwoorden waarom een bepaalde techniek favoriet werd en daarna door een andere verdrongen. Het boek wil eveneens aanzetten tot het nadenken over de implicaties van het maakproces voor andere aspecten van de kunstgeschiedenis. Kunsttechnieken in historisch perspectief bestaat uit twintig hoofdstukken die kunsttechnieken uit zowel de oude beeldende kunst als moderne en hedendaagse kunst betreffen: schilderkunstige technieken, beeldhouwtechnieken, tekentechnieken, grafische technieken, fotografie, video, digitale kunst en installatiekunst. Tot slot komen technisch onderzoek, conservering en restauratie aan bod. De ruim 300 pagina?s, tientallen afbeeldingen (waarvan een derde in kleur), en een zakenregister van bijna duizend termen, vormen samen zowel een studieboek over kunsttechnieken uit de oude en moderne beeldende kunst als een naslagwerk.


Back to Top