OK  
  OK        Cancel  

BOOKS

André Vandewalle. Hanzekooplui tot medicibankiers. Brugge, wisselmarkt van culturen. Oostkamp, Stichting Atlas Verspreiding Nederlandse Zoetwatervissen, 2002.
Sold
Gebonden, linnen met stofomslag (beschermd met verwijderbare cellofaanfolie), 175pp., 25x30.5cm., rijkelijke geďllustr. in kleur., in zeer goede staat (zeer lichte gebruikssporen). ISBN: 9789058560551.
Itemnummer 4363
In de zomer van 2002 werd in Brugge, culturele hoofdstad van Europa, een grote tentoonstelling gehouden over het handelsleven in die stad in de 14e en 15e eeuw en de internationale contacten die die handel met zich meebracht. Dit boek bevat de wetenschappelijke teksten bij deze tentoonstelling. In 10 hoofdstukken en evenzovele kaderteksten komen onder andere de lakenhandel, de handelstechnieken, de financiering en de Brugse hoteliers aan de orde, en de relatie van Brugge met diverse landen, kooplieden en machthebbers. Het boek wordt afgesloten met een bibliografie en een catalogus van de op de tentoonstelling geexposeerde werken, maar bevat geen index. Doordat de teksten zijn geschreven door 18 verschillende auteurs (merendeels werkzaam bij universiteiten en archieven in Belgie, Frankrijk en Nederland) is er soms een zekere overlap en varieert de leesbaarheid. Het boek is overigens zonder bezwaar te gebruiken buiten de tentoonstelling om. De vele grote kleurafbeeldingen tonen vooral schilderijen, boekverluchting en stadsafbeeldingen, maar ook voorwerpen die met de handel te maken hebben. Druk in twee kolommen.


Back to Top