OK  
  OK        Cancel  

BOOKS

Marijnissen, R.H. Schilderijen. Echt. Fraude. Vals. Moderne onderzoekingsmethoden van de schilderijenexpertise. Brussel / Amsterdam, Elsevier, 1985.
€ 30.00
Gebonden, linnen met stofomslag (beschermd met verwijderbare cellofaanfolie),, 415pp., 20.5x27cm., ge´llustreerd in kleur en z/w., in zeer goede staat. Als nieuw. ISBN: 9010056880.
Itemnummer 3510
Recensie: De auteur, verbonden aan het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium in Brussel, behandelt diverse criteria aan de hand waarvan de authenticiteit van een schilderij vastgesteld kan worden. Hij beperkt zich tot de Vlaamse en Hollandse schilderkunst van de 15e tot de 19e eeuw. Aan de orde komen de wetenschappelijke benadering, laboratorium onderzoek met zijn meest geavanceerde technieken, vergelijkend stijlonderzoek, kostuumgeschiedenis e.d. Tenslotte de toepassing van de verschillende onderzoeksmethoden aan de hand van een aantal schilderijen. Handzaam en zeer informatief boek voor vakgenoten en kunstliefhebbers. Het veelvuldig gebruik van Duitse, Franse en Engelse teksten, alsmede de gehanteerde technologie maken het boek moeilijk toegankelijk voor een groot publiek. Voorzien van veel fraaie foto's met verklarende teksten, een bibliografie en een zakenregister. Zeer verzorgde uitgave.(NBD|Biblion recensie, Drs. R.H. Hoekstra-Hinze)


Back to Top